Wesela

Orgranizujemy uroczystości weselne do 150 osób, przy stołach okrągłych, połączonych lub prostokątnych

DSC_0085

W dwóch restauracjach hotelu Bella Vista oferujemy organizację wesel lub innych przyjęć okolicznościowych, takich jak chrzciny, czy przyjęcia komunijne.

Mała i duża restauracja:

Duża restauracja przeznaczona jest do organizacji przyjęć dla większej liczby gości. Zmieści się w niej do 150 osób. W dużej restauracji znajduje się parkiet taneczny wraz z oświetleniem dyskotekowym. Przewidziane jest w niej również miejsce dla DJ lub orkiestry.

Mała restauracja przeznaczona jest do organizacji mniejszych, często kameralnych przyjęć i bankietów. Może ona pomieścić jednocześnie do 80 osób.

Wesela

Organizacja przyjęć weselnych to nasza specjalizacja, co potwierdza stale powiększające się grono zadowolonych nowożeńców. Dbamy o każdy szczegół, by para młoda mogła tylko cieszyć się wspaniałymi chwilami na początku nowej drogi życia.

Zapraszamy do obejrzenia filmu wideo prezentującego możliwość organizacji przyjęcia weselnego w hotelu Bella Vista.

W naszej ofercie znajduje się:

DSC_0077
  • wynajem restauracji przeznaczonej do przyjęcia do 150 gości wraz ze specjalną dekoracją na przyjęcie weselne,
  • bogate menu zup, dań gorących, zimnych przekąsek i ciast,
  • profesjonalna obsługa kelnerska,
  • przygotowanie parkietu tanecznego wraz z oświetleniem dyskotekowym oraz miejscem dla orkiestry lub DJ,
  • specjalny apartament dla nowożeńców,
  • usługi hotelowe dla gości weselnych.

Cena organizacji przyjęcia weselnego rozpoczyna się od 180 zł od osoby.

Szczegółowych informacji na temat organizacji przyjęcia weselnego udzielamy telefonicznie, pocztą elektroniczną lub w trakcie uprzednio umówionego spotkania.

Młoda Para

Dla Młodej pary przygotowujemy specjalnie dekorowany stół z podświetlaną ścianą z tiulu i dwoma tronowymi fotelami. Na stołach serwetki płócienne i świeczniki, nakładki na krzsłach, dekoracje z kwiatów sztucznych lub świeżych (dodatkowo płatne 400 zł.). Uroczystość rozpoczynamy przywitaniem przez Rodziców Państwa młodych chlebem i solą oraz wzniesieniem toastu weselnego winem musującym. Przed podaniem dania gorącego możemy podać jedną przekąskę lub stoły mogą być zastawiane 10 przekąskami z poniższej listy do wyboru.

Przekąski do wyboru:

Półmiski mięs pieczonych, wędzonych nasz własny wyrób (wędzony baleron, szynka, polędwica, pieczony schab, karków,a, boczek, pasztet), rolada z ciasta szpinakowego z łososiem z serem ricotta doprawianym na ostro, schab po warszawsku z musem chrzanowo-jajecznym w galantynie, sałatka grecka z kurczakiem grillowanym, indyk faszerowany owocami pod galantyną, kaczka luzowana faszerowana na słodko, łosoś faszerowany w całości, rolada z kurczaka z brzoskwinią i pistacjami, tatar, śledzie w oleju, śmietanie (również pod pierzynką z czerwonych buraków), kompozycje faszerowanych jaj w różnych kolorach (z pietruszką, papryką i pieczarkami), mostek cielęcy faszerowany, boczek faszerowany, tatar z łososia marynowanego, szparagi w szynce z musem chrzanowym lub sałatką jarzynową pod galantyną, karp w galarecie po żydowsku, deski serów z owocami i orzechami, tymbaliki drobiowe z warzywami z octem winnym, galaretka z nóżek wieprzowych aromatyzowana czosnkiem podawana z octem winnym, ryba po grecku.

Sałatki do wyboru:

Sałatka grecka z serem fetta, sałatka caprese (pomidory z mozarellą, z oliwą z oliwego i świeżą bazylią), sałatka egzotyczna z selera naciowego z kurczakiem, ananasem i kukurydzą, tradycyjna sałatka jarzynowa. Ponadto: chrzan, papryka marynowana, ogórki, ćwikła, pieczywo mieszane, masło.

Zupy do wyboru:

Rosół z kluskami lub kołdunami, staropolska zupa grzybowa z łazankami, krem grzybowy z groszkiem ptysiowym, krem brokułowo-kalafiorowy z grzankami, toskański krem pomidorowy z grzankami czosnkowymi, tradycyjne flaki, ognisty krem z dyni z grzankami czosnkowymi.

Drugie dania do wyboru:

- Schab pieczony po staropolsku ze śliwką podawany z owocami i sosem śliwkowym.
- Indyk pieczony z owocami podawany z żurawiną na bukiecie warzyw przyrządzanych na parze z kolorowym ryżem lub chrupiącymi grzankami.
- Pierś kurza faszerowana szynką iserem podawana na sosie pieczarkowym.
- Karkówka pieczona na szpinaku z sosem serowo-pieczarkowym.
- Udko z kaczki pieczone z pomarańczami, jabłkami podawane z żurawiną.
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym lub grzybowym.
- Yukki ułańskie (schab faszerowany pieczarkami, mięsem, cebulą).
- Łosoś grillowany pod sosem koperkowym.
- De Vollaille z masłem.
- Schab a'la Bella Vista.

Dodatki do dań: ziemniaki z wody, opiekane, tarakowane pieczone z posypką warzywną, puree ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, ryż, kluski galuszki, bukiety warzyw (czerwona kapusta, biała kapusta, marchewka), warzywa z wody, marchewka z groszkiem, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana oraz sezonowo: kalafiory, fasolka, brokuł itp.

Po 2 daniach gorących podajemy lody z owocami.

Gorące przekąski do wyboru:

Strogonoff wołowy, gulasz wieprzowy, pierś z kurczaka po chińsku z grzybami mun i ananasem, zupa gulaszowa z mięsa wołowego.

O północy...

Tort weselny z racami.

Na zakończenie...

barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem albo żurek na własnym zakwasie z jajkiem i kiełbasą.

W ofercie mamy również stół Zagłobu (w cenie 1500 zł), na którym podamy: szynkę wędzoną w całości, tradycyjne kiełbasy swojskie, kaszanki, boczek, salceson, baleron, polędwica, pasztet, smalec staropolski, ogórki kwaszone, grzyby marynowane, chrzan, chleb razowy.

Ponadto proponujemy lipowe koryta z mięsami: karkówka peklowana w zalewie egzotycznej i grilowana, golonka peklowana i opiekana, żeberka pieczone w kapuście z miodem, nóżka kurczaka luzowana peklowana i grillowana, szaszłyki z piersi indyka lub kurczaka. Do tego sos tzatziki, sos czosnkowy, sałatka ziemniaczana z koprem i sosem jogurtowo-ziołowym (cena 15zł/osobę).

Alkohol:

Do wybranego przez Państwa alkoholu doliczamy 25% marży do ceny hurtowej.

Napoje:

Napoje typu Cola, Fanta, Sprite w ilości 1l na osobę oraz woda gazowana i niegazowana bez ograniczeń, kawa, herbata bez ograniczeń w bufecie lub roznoszona na życzenie.

Owoce:

Mogą być wyeksponowane na ogromnej paterze, którą niesie na głowie kobieta z brązu lub na paterach podawane na stołach.

Pokoje:

Do dyspozycji Młodej Pary oddajemy apartament małżeński (w cenie wesela). Do dyspozycji gości weselnych jest również bezpłatny niestrzeżony parking i teren pod zadaszonymi wiatami oraz pokoje hotelowe (gratis w przypadku wesela powyżej 90 osób).

Orkiestra:

Na Państwa życzenie możemy przedstawić znane już nam i sprawdzone zespoły muzyczne.

Cena:

200zł od osoby.
Orkiestra, fotograf, kamerzysta - 50% ceny.
Dzieci do lat 3 - bezpłatnie.
Dizeci od 3 do 10 lat - 50% ceny.

Ilość osób może być korygowana do dwóch tygodni przed uroczystością. Po upłytwie tego terminu zmiany ilości uczestników w dół, nie spowodują zmniejszenia kwoty do zapłaty. Zakończenie i rozliczenie imprezy powinno odbyć się przed godziną 5 rano zgodnie z umową.

Galeria zdjęć

Zobacz jak wygląda organizacja wesela lub innego przyjęcia okolicznościowego w hotelu Bella Vista:

PFR